Aktiv- Passivtrænere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiv-passivtrænere – underkategorier. Hvad du bør vide

Aktiv-passivtrænere – underkategorier giver dig overblikket over de muligheder der er inden for denne type træning. Det er et værdifuldt træningsredskab i træningssalen, i sundhedshuse, døgninstitutioner og på plejehjem. Den fås i mange udførsler og mange prisklasser. Fra den simple bencykel. til de mere avancerede modeller.Den kan fungere enten som aktiv ben- og/eller arm cykel, hvor brugeren udfører træningen udelukkende ved egen muskelkraft. Som assisteret træning, hvor motor kompenserer delvist når der er utilstrækkelig muskelstyrke. Dette er en hjælp til at øge både træningsintensitet og varighed, da brugeren har mulighed for mindre intensitet undervejs indtil de har genvundet kræfterne. Eller den kan bruges som helt passiv træning når brugeren ikke selv har tilstrækkelig bevægelighed i ben eller arme til at gennemføre bevægelsen.

Gennem passiv træning opnår man fordelene ved øget blodtilførsel og forbedret tilførsel af næringsstoffer og ilt til musklerne. I alle tilfælde vil der på sigt kunne opnås bedre styrke, koordination og udholdenhed. Og som med al bevægelse vil det have en positiv indvirkning på fordøjelse, ødemer, kredsløb mv. I Teramed fører vi en række af de kendte mærker. Det gælder f.eks. Thera-trainer, Motomed Reck, FIT – hjemmetræner.

Endvidere er der Kinetec cpm maskiner som er en ren passiv bevægetræner, som er egnet til postoperativ genoptræning af ledbevægelse.

Der er rig mulighed for at finde en der passer til dit behov. Har du behov for vejledning står vi selvfølgelig gerne til rådighed.

Aktiv-passivtrænere – underkategorier til mange formål

Aktiv-passiv træning vil have god effekt på mange borgere med neurologiske lidelser f.eks. sklerose, apopleksi og spasticitet. Den vil ligeledes være egnet i tilfælde af forskellige tilfælde af ortopædiske problemstillinger. Den vil ofte anvendes som en del af træningsplanen i forbindelse med genoptræning efter ledkirurgi eller i situationer hvor der ikke er fuld mobilitet f.eks. som følge af uheld. Endelig er Aktiv-passivtræning selvskreven inden for geriatrien, idet den kan forbedre og vedligeholde funktionsniveauet uanset udgangspunkt og udvikling.

En væsentlig faktor i træning er intensitet og frekvens og her spiller motivation en væsentlig faktor. De fleste aktiv-passivtrænere har indbyggede programmer som dels øger motivationen under træning, dels gør det let at følge egen fremgang, hvilket i sig selv kan være tilfredsstillende og motiverende.

Tilpasning indenfor aktiv-passivtrænere – underkategorier

De forskellige Aktiv-passivtrænere – underkategorier kan give dig en god indikation i forhold til at overskue dit præcise behov. Bemærk at der er mange muligheder for tilpasning og tilføjelser af specialudstyr, så enheden passer præcis til dig. Vores kundekonsulenter er alle uddannede fysioterapeuter med klinisk praksis, og de har stor indsigt i de forskellige træningsbehov. De står altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning.